Navigera upp
Logga in
APL inviger ny anläggning för tillverkning av cytostatika och steril extempore
Stockholm, den 10 december 2012; I samband med uppdraget för APL att tillverka cytostatika och extemporeläkemedel till Stockholms Läns Landsting, SLL, invigs idag en ny anläggning på APLs enhet i Kungens kurva.

Som tidigare rapporterats via ett pressmeddelande den 26 november påbörjade APL att leverera cytostatika och extemporeläkemedel till SLL via enheten på Karolinska universitetssjukhuset i Solna för två veckor sedan. Nu tas en ny anläggning på APL i Kungens kurva i drift för tillverkning av cytostatika till Södersjukhuset och Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

För att kunna möta kundens krav på patient- och leveranssäkerhet har APL investerat i den nya tillverkningsanläggningen i Kungens kurva söder om Stockholm. Anläggningen är den modernaste i Sverige inom sitt område och kommer att producera cytostatika och andra sterila beredningar. Anläggningen är uppdelad i två separata enheter. I den ena enheten kommer cytostatika-beredningar tillverkas och den andra enheten används för övriga sterila extemporeberedningar.

– Jag är mycket stolt att vi kunnat få denna anläggning på plats under så pass kort tid. Projektteamet har, tillsammans med våra leverantörer, arbetat under stor tidspress och höga kvalitetskrav och gjort ett fantastiskt bra arbete genom att få anläggningen klar i tid, säger Kia Frenssen, chef APL Extempore. Anläggningen är anpassad till de krav som ställs på denna typ av tillverkning och har kapacitet för den beräknade ökningen av cytostatiska beredningar under avtalstiden.

Pressmeddelande i pdf: Pressmeddelande APL ny anläggning 2012-12-10.pdf

För mer information kontakta:
Eva Sjökvist Saers, VD, APL
Tel: 010 - 447 96 10, E-post: Eva.SjokvistSaers@apl.se

Michael Brobjer, chef Marknad och Affärsutveckling, APL
Tel: 010 - 447 96 11, E-post: Michael.Brobjer@apl.se

Kia Frenssen, chef Extempore, APL                                                              
Tel: 076 724 58 16, E-post: Kia.Frenssen@apl.se

Bilder
Bilder från anläggningen finns att ladda ner från vår hemsida, apl.se eller via länken nedan; http://www.apl.se/Sv/APLpress/pressbilder/pressmeddelandebilder/Sidor/default.aspx

© Apotek Produktion & Laboratorier AB / Ansvarig utgivare Eva Sjökvist Saers