Navigera upp
Logga in
Tjänster och produkter
Produkter
Vårt erbjudande till apotek

Medicintekniska produkter

APL erbjuder ett antal medicintekniska produkter för, i huvudsak, professionell användning. Produkterna är avsedda att användas inom sjukvården och tandvården. Ett par produkter lämpar sig också för egenvård. Samtliga är CE-märkta i enlighet med lagen och föreskriften om medicintekniska produkter.

Handelsvaror

Inom handelsvarusortimentet erbjuder APL produkter som etablerats som apoteksprodukter. Flera av produkterna har funnits att köpa endast på apotek. Produkterna är tillförlitliga, funktionella och håller hög kvalitet. Sortimentet omfattar oljor och hudsalva till egenvård, julprodukter som till exempel senap och flera medicintekniska produkter. Utseendet på produkterna har anpassats för att möta dagens apotekskunder.

Doseringshjälpmedel

APL erbjuder doseringshjälpmedel för flytande perorala läkemedel och ögonläkemedel i droppflaska eller engångspipetter. Några exempel på doseringshjälpmedel är dossprutor, dosbägare, doskil och ögondroppstöd.

Sortimentet är anpassat för att täcka in behovet av dosering av de flesta flytande perorala läkemedel och ögonläkemedel som finns.

Doseringshjälpmedlen kontrolleras enligt EU krav på mätnoggrannhet vilket underlättar en korrekt dosering av läkemedlen. Samtliga doseringshjälpmedel är CEmärkta.

Koncept för ​antibiotikaspädning

Med hjälp av ett nytt koncept görs spädning av antibiotikamixturer på apotek snabbt och säkert. Konceptet består av adapter, mätglas och ett kabinett för upphängning av mätglasen. Med en adapter som sätts på mätglaset minskas arbetstiden för spädning.
Det nya konceptet ökar säkerheten genom att risken för spridning av antibiotikadamm minskas. Risken för allergier blir därmed mindre. Det behövs vare sig speciellt beredningsrum eller blandningsskåp.
Favorit Tipsa Skriv ut

© Apotek Produktion & Laboratorier AB / Ansvarig utgivare Eva Sjökvist Saers