Kapslar

Tillverkning av fasta beredningar i olika material och storlekar

Kapslar är en enkel och kostnadseffektiv beredningsform som är mycket lämplig för substanser som är stabila i fast form.

Vi kan erbjuda kapslar (gelatin, HPMC, PVP) som antingen innehåller granulat eller pulver. Tack vare kapselns definierade struktur är behovet av tillsatsämnen relativt begränsat och därför kan både utvecklingstid och kostnader hållas nere.

Kapslar har ett brett användningsområde och kan fyllas med mycket låga (ner till ca 0,05 mg) eller höga doser (upp till ca 600 mg). Vad som är lägsta respektive högsta dos i en kapsel beror mycket på substansens egenskaper och vald kapselstorlek. 

Efter tillverkningen tillhandahåller vi packning i blister och burkar samt etikettering. För kliniska prövningar erbjuder vi även randomisering och kodkuvert i samband med etiketteringen.

Tillverkning av kapslar

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva

 

010-447 96 00

info@apl.se

 

Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är också en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelstillverkning och omsätter årligen ca 1,4 mdkr. APLs 591 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.

 

Läs mer