Kapslar

Tillverkning av fasta beredningar i olika material och storlekar

Kapslar är en enkel och kostnadseffektiv beredningsform som är mycket lämplig för substanser som är stabila i fast form.

Vi kan erbjuda kapslar (gelatin, HPMC, PVP) som antingen innehåller granulat eller pulver. Tack vare kapselns definierade struktur är behovet av tillsatsämnen relativt begränsat och därför kan både utvecklingstid och kostnader hållas nere.

Kapslar har ett brett användningsområde och kan fyllas med mycket låga (ner till ca 0,05 mg) eller höga doser (upp till ca 600 mg). Vad som är lägsta respektive högsta dos i en kapsel beror mycket på substansens egenskaper och vald kapselstorlek. 

Efter tillverkningen tillhandahåller vi packning i blister och burkar samt etikettering. För kliniska prövningar erbjuder vi även randomisering och kodkuvert i samband med etiketteringen.

Tillverkning av kapslar

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer