”Mina dubbla roller ger mig en bredare förståelse.”

Anna-Lisa Olsson, Legitimerad Receptarie

Fyra snabba fakta om Anna-Lisa:

Arbetar med på APL
Kundservice på 50 % och 50 % i den icke-sterila tillverkningen av extempore.

Utbildning
Legitimerad Receptarie

När hon inte arbetar
Tränar, läser, går på bio och teater, lagar mat och reser.

Favoritresmål
Gillar Frankrike och drömmer om att åka till Japan.


Anna-Lisa

Hej Anna-Lisa, hur hamnade du i läkemedelsbranschen?
På högstadiet gjorde jag min PRAO på ett apotek, och jag trivdes faktiskt redan då. Efter gymnasiet utbildade jag mig till receptarie och jobbade under många år på öppenvårdsapotek, och sedan med Apodos. Det var kanske inget jättemedvetet och målinriktat val, men jag har hela tiden trivts!

Hur länge har du arbetat här på APL?
I september blir det 4 år.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
När jag jobbar i kundservice handlar det till största delen om ordermottagning. Sedan blir det så klart många telefonsamtal och mejlkontakter med apotek och vårdpersonal. Det kan gälla förfrågningar om vi kan tillverka något specifikt eller frågor om leveranstider.

Andra dagar byter jag kläder och jobbar i själva tillverkningen. Det blir väldigt konkret, eftersom vi då tillverkar det som beställts via kundservice. Mina dubbla roller gör att jag ser allt från fler perspektiv. Det ger en bredare förståelse – dels för vad kunden behöver och vill ha, dels vad kollegorna i tillverkningen behöver för att få jobbet gjort.

Vad är mest intressant med dina arbetsuppgifter?
Att få använda mina farmaceutiska kunskaper och vara med i den faktiska tillverkningen. Att hela tiden lära mig något nytt i takt med att kunderna ställer nya frågor. Och det känns väldigt bra att kunna hjälpa dem som har ovanliga sjukdomar. Att vi gör något av betydelse.

Vad är då mest utmanande med ditt jobb?
När vi inte kan leverera i tid på grund av råvarubrist i något led. Det är väldigt frustrerande.

Vad är det du trivs med på APL?
Jag kände mig omedelbart välkommen när jag började här. Man hälsar på varandra när man möts i korridorerna och man jobbar verkligen tillsammans för att nå gemensamma mål.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Generellt är det viktigt att man kan och vill samarbeta, att man är noggrann och är något av en naturlig problemlösare. På kundservicesidan måste du vara lite allmänt utåtriktad. I tillverkningen är det ju andra egenskaper som krävs, men man behöver kanske inte vara så extrovert. För mig som är både introvert och extrovert är det en väldigt skön omväxling att jobba med både och.

Har du några tips till någon som är nyexaminerad?
Våga prova olika saker och olika arbetsplatser. Arbetsmarknaden är god för farmaceuter, så man ska inte vara rädd för att prova sig fram och byta.

 

Beställ

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Kalibrering av termometrar

OBS! Tjänsten upphör 2021-05-31. Inga fler beställningar tas emot av APL efter detta datum.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore, lagerberedningar och kontraktstillverkning. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta och är en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien. Med cirka 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer