”På APL finns det plats för alla personligheter.”

Christina Erixon,
Produktutvecklare

Fyra snabba fakta om Christina:

Jobbar med på APL
Produktutvecklare samt kompetensutvecklingsansvarig inom utveckling.

Utbildning
Apotekare och disputerad inom galenisk farmaci.

Favoritmusik
Jag har gått på Adolf Fredriks Musikklasser och blivit något av en bred allätare.

Favoritresmål
Åre! Jag har haft stuga där sedan 1982, och åker dit så ofta det går.

medarbetare på labbet

Hej Christina! Varför valde du läkemedelsbranschen?
Min utbildning så klart, och ett intresse för kemi, matte och fysik. Och för att det är så kul att riktigt gräva ner sig i något. Det är väldigt konkret det vi gör, för det blir ju verkligen en fysisk produkt.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Det finns nog inga vanliga arbetsdagar här. Jag koordinerar oerhört många projekt, och då jobbar jag med hela processen, från kund till patient, rapporter och produkter. En annan dag står jag i labbet, och den tredje består av planering. Arbetet varierar väldigt mycket mellan teoretiskt och praktiskt, och fokus ligger hela tiden på att möta kundernas behov.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
När vi har ramar som begränsar vår rörelsefrihet. När vi inte får ändra i en viss komposition. Vi måste också förhålla oss till regelverken från Läkemedelsverket, FDA och EMEA. Utmaningen är att ta fram bra produkter trots ramar från kund, myndigheter och alla inblandades budgetkrav.

Vad är bäst med att jobba på APL?
Det är bredden och variationen på allt vi gör. Alla som jobbar här är så hängivna och engagerade i att komma fram till lösningar. Vi skrattar mycket, det finns ingen prestige och vi jobbar mot samma mål.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Oj, det finns så många olika saker att göra, så det finns nog plats för alla. Man behöver inte ha en särskild personlighet, utan snarare passar alla sorter in här.

Vart är APL på väg och hur mycket känner du att du påverkar det?
Jag tror vi är på väg att bli just ett APL, med en tydlig riktning. För egen del kan jag bara försöka vara ett gott exempel; att inkludera, dela med mig, och hjälpa andra att starta förbättringsarbeten och workshops.

Har du några tips till någon som är rätt nyexaminerad?
Ta tillvara på din nyfikenhet och låt den styra dig! Var inte rätt för att ta jobb som inte ser ut som drömjobbet vid första anblicken. Alla erfarenheter är något att bygga på.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka sig till APL?
Jobba här! Genom vårt samhällsuppdrag räddar vi liv genom det som ingen annan i branschen vill göra. Vi utvecklar helt nya produkter tillsammans med nya aktörer, och vi samarbetar med läkare som bedriver studier för nya indikationer. Vi har verkligen framtiden för oss.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer