”Man kan jobba med väldigt många olika saker här."

Johan Gullberg, Projektledare

Fyra snabba fakta om Johan:

Arbetar med på APL
Projektledare.

Utbildning
Civilingenjör i kemiteknik från Lunds Tekniska Högskola.

Favoritdjur
Landsköldpadda. Jag har en som heter Waldemar som är 54 år!

Favoritresmål
Hela USA, och Kalifornien är nummer 1.


Läkemedelstekniker Maysar Alsayfi

Hej Johan! Hur länge har du arbetat på APL?
Sedan 2005, så i drygt 12 år.

Varför valde du läkemedelsbranschen?
Efter gymnasiet och lumpen såg jag en tidningsannons om ett jobb på ett litet nystartat bioteknikföretag. Där började jag, och där träffade jag dessutom min fru! Jag tänker på det ibland, om jag hade sett en annan annons; hur hade livet sett ut då? Med uppehåll för högskolestudier har det sedan blivit läkemedel för hela slanten.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Det är mycket möten, mejl, kundsamtal, protokoll och rapporter som ska läsas och skrivas. Avbrotten består av tjänsteresor inom och utom landet, eller olika typer av utbildning.

Vad är mest intressant med dina arbetsuppgifter?
Projektledarrollen är optimal, eftersom man är med när och där det händer. Man får ta det från skiss till färdig ny fabrik, till exempel. När projektet är avslutat kan jag tacka för mig och låta linjeorganisationen ta över. Det gillar jag.

Vad är då mest utmanande med ditt jobb?
Det kan ibland vara utmanande att få andra att vara lika engagerade under hela projektet. Externa kunder kan vara svåra att tillmötesgå precis hela vägen, eftersom vi har myndighetsbeslut och interna riktlinjer som också måste följas.

Vad är det du trivs med på APL?
Jag trivs verkligen med företaget som sådant; här bryr man sig inte bara om hur det går ekonomiskt, man ser också i hög grad till individerna som jobbar här. Sen är ju gänget jag
arbetar med härligt. Och kunderna är också jättetrevliga!

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Oj, svår fråga. Men om vi pratar om just projektledarrollen, så bör man så klart vara drivande och gilla förändringar. Projektledare kallas ibland för mini-VD:ar, för man måste verkligen få ihop hela projektet och budgeten i slutet.

Vart är APL på väg?
APL har gått från att vara en statlig produktionsavdelning på Apoteket AB, till att nu vara på väg att bli ett modernt läkemedelsföretag. Det är en rejäl resa vi har gjort, och kommer
att göra!

Har du några tips till någon som är nyexaminerad?
Jag tycker absolut att man ska söka sig hit. APL är lagom stort; man kan jobba med väldigt många olika saker här. Man får se mer och fler sidor än hos större företag. Om man börjar jobba på Ericsson eller IKEA så får man oftast bara jobba med en oändligt smal tårtbit. Specialisera sig kan man göra senare, tycker jag.

Beställ

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Kalibrering av termometrar

OBS! Tjänsten upphör 2021-05-31. Inga fler beställningar tas emot av APL efter detta datum.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore, lagerberedningar och kontraktstillverkning. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta och är en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien. Med cirka 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer