”Vi hjälper alltid varandra när det behövs.”

Maysar Alsayfi, Läkemedelstekniker

Fyra snabba fakta om Maysar:

Arbetar med på APL
Läkemedelstekniker.

Utbildning
Undersköterskeutbildning.

Favoritdjur
Alla sorters fåglar.

Favoritresmål
Älskar att resa överallt i världen, nu helst till Madrid.


Läkemedelstekniker Maysar Alsayfi

Hej Maysar! Varför valde du läkemedelsbranschen?
Jag hade jobbat som undersköterska på flera olika ställen, både inom äldrevården och på akuten. När jag arbetade inom nattpatrullen i Nacka så började jag tröttna på att jobba
skift. En kompis tipsade mig om att APL sökte läkemedelstekniker, så jag gick på en intervju och fick sedan jobb direkt.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Som läkemedelstekniker ansvarar jag för beställning och hantering av läkemedel. Jag hjälper farmaceuterna med deras jobb och ser till att alla order och beställningar godkänns i systemet. Vi som jobbar här håller hela tiden koll på om det kommer in beställningar, och inget får hamna i kö. Att passa tider är ett måste och vi är hela tiden beredda på eventuella akutbeställningar – vi har ju patienter som väntar! Det är ett rätt stressigt jobb, och särskilt om vi är underbemannade någon dag. Men jag är mycket stresstålig, och jag gillar verkligen att ha det här ansvaret.

Vad är mest intressant med dina arbetsuppgifter?
Jag tycker faktiskt att allt jag gör här är intressant. Det är det som gör att man känner lusten att arbeta.

Vad är det du trivs med på APL?
Jag gillar verkligen min avdelning och kollegerna här. Vi kommer bra överens och ser till att hela tiden hjälpa varandra.

Vilken typ av person skulle tycka om att arbeta på APL?
Vem som helst, tycker jag!

Hur låter det på din arbetsplats?
Det beror lite på vad vi gör. I beredningsrummet är vi koncentrerade och helt tysta. Annars har vi kul och skrattar tillsammans. Samtidigt är det ju en arbetsplats. Alla har så klart
olika personliga problem i sitt liv, men det får man försöka lämna hemma, för här jobbar vi.

Hur blir man belönad när man gör något bra?
Man får höra från kolleger att man gjort något bra, vilket också beror på att vi alltid täcker upp för varandra när det behövs. Kanske bjuder chefen på fika eller frukost.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag träffar kompisar, går på bio, träffar släkt och äter middagar. Och så spelar jag gärna fotboll om det är bra väder.

 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva

 

010-447 96 00

info@apl.se

 

Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är också en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelstillverkning och omsätter årligen ca 1,4 mdkr. APLs 591 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.

 

Läs mer