”Vi får nästan bromsa oss själva ibland.”

Terese Schumann-Lindberg, Enhetschef Hållbart företag

Fyra snabba fakta om Terese:

Arbetar med på APL
Chef för enheten Hållbart företag

Utbildning
Biomedicinsk analytiker med inriktning mot mikrobiologi.

Favoritmusik
Väldigt mycket 80-tal. Dansar gärna loss till ABBA.

Favoritresmål
Allt som är sol, bad och värme!


Terese

Hej Terese! Hur länge har du arbetat på APL?
I 20 år. Jag tog examen på en fredag och började här på måndagen.

Varför valde du läkemedelsbranschen?
Jag ville egentligen bli marinbiolog, men det föll på att jag måste hålla för näsan när jag dyker. Att det sen blev läkemedel var mer en slump. Jag har alltid haft ett stort intresse för mikrobiologi och det var på den avdelningen jag började inom APL.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Haha, hur ska jag kunna svara på det?! Idag har jag till exempel träffat arkitekter för att diskutera vår ombyggnad och haft en sittning med de som jobbar med detta internt. Jag har också haft möte med både QC och ekonomiavdelningen. Ingen dag är den andra lik, och det är det som gör det så roligt!

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Vi ska täcka så oerhört mycket. När andra läkemedelsföretag kanske har 5 produkter, så har vi 350 stycken att hålla reda på. Komplexiteten är påtaglig med så många artiklar och råvaror.

Vad är det du trivs med på APL?
Framför allt är det alla kolleger och utvecklingsmöjligheterna. Vi drivs av förändring hela tiden och alla vill utvecklas. Vi får nästan bromsa oss själva ibland. Jag har faktiskt inte haft en enda tråkig dag på jobbet, på 20 år! Det kan ju låta helt tokigt, men jag har ett leende på läpparna varje morgon jag kör in genom grindarna här.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Intressant fråga… det är givetvis bra om man är glad, ambitiös och lösningsorienterad. Olika roller kräver olika profiler. APL behöver både de som har disputerat och de med grundutbildning. De med lång erfarenhet och de nyutbildade, de som är mer pragmatiska och de som går in på detaljerna. Det finns något för alla här på APL.

Hur blir man belönad när man gör något bra?
Jag tror att vi alla njuter av den där känslan när man gjort något riktigt bra. Har man som grupp kämpat mot och klarat ett mål, så försöker vi se till att fira framgången tillsammans. I vardagen kan det röra sig om små belöningar som påskägg, semlor och kanelbullar, vilket brukar vara uppskattat.

Har du några tips till någon som är nyexaminerad?
Spontanansökningar är jättebra. Sök personlig kontakt! Jag har ett färskt exempel på detta. En tjej ringde från Köpenhamn och ville ha praktikplats här på APL, något som var svårt att ordna mellan Danmark och Sverige. Men någon här sade upp sig, och nu är hon anställd!

 

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00.

 

Öppettider sommar:
Helgfria vardagar 08:00-16:00.

Gäller 24 juni-16 augusti 2024.

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer