"Jag är riktigt stolt över att vara en del av APL."

Patrik Holmqvist, Läkemedelstekniker

Fyra snabba fakta om Patrik:

Jobbar med på APL
Läkemedelstekniker inom storskalig tillverkning.

Utbildning
El Elektronik.

Favoritmusik
Jag lyssnar på allt efter humör. Allt utom hårdrock.

medarbetare på labbet

Hej Patrik! Varför valde du läkemedelsbranschen?
Efter lumpen kom jag som konsult till Astra där jag jobbade med allt från flytande till plastampuller. Men efter ett tag kände jag att de inte kunde ge mig den tekniska utveckling som jag var ute efter så jag bytte till teknikintensiva Scania. Där arbetade jag med montering och materialhantering. Men jag saknade läkemedelsindustrin där man har möjlighet att bidra mer och hjälpa människor till en bättre vardag så jag återvände till Astra och kapseltillverkning och jag fick även vara med i spännande projekt med nya cancermediciner och det var väldigt intressant. Idag kan jag säga att jag har stor erfarenhet av maskiner inom kapseltillverkning.

Varför sökte du till APL?
Efter ett antal år på Astra kunde jag alla moment och kände att jag inte kunde utvecklas mer. Det var då jag googlade på kapselmedicin och första sidan jag kom in på var APL. Jag hade aldrig hört talas om APL tidigare. Den moderna hemsidan lockade mig och jag skickade in en spontanansökan som ledde till intervju och anställning.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Jag tillverkar kapslar, allt från manuellt till automatisk fyllning vid storskalig produktion. Jag har möjlighet att vara med i hela flödet från beredning till dispensering. Det är jättekul och ingen dag är den andra lik.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Jag behöver hålla tillbaka lite grann. Ibland kanske jag måste backa i mitt engagemang för att se till att få med kollegorna på det jag vill göra. Det kan vara frustrerande. Men jag har löst det så att jag för loggbok över mina tankar och idéer så att jag inte tappar bort dem på vägen utan kan plocka fram dem när tiden är mogen.

Vad är det du trivs med på APL?
Jag har en väldigt bra känsla i magen av att få tillverka läkemedel så nära kund som vi gör här på APL. Jag är riktigt stolt över att vara en del av APL! Men maskinparken behöver utvecklas och moderniseras och här kan jag bidra med min erfarenhet. Jag tror att både jag och APL har utvecklingspotential så det känns bättre för mig personligen än på länge.

På APL får man vara med från ax till limpa och man får vara delaktig i hela flödet av produkten som man kanske inte får någon annanstans. Människorna på APL är öppna och det är högt till tak. Det är en mogen och ansvarsfull kultur. Mina kollegor är kompetenta och erfarna, samtidigt som de är lyhörda för nya idéer.

Jag bor i Södertälje så det fungerar bra pendlingsmässigt och det känns mycket bättre att arbeta dagtid när man har barn (jag har 3). Förut arbetade jag skift och mycket natt, vilken jag slipper nu.

Har du några tips till någon som är rätt nyexaminerad?
Jag skulle gärna rekommendera en farmaceut eller en läkemedelstekniker att börja jobba på APL. Här finns en bred erfarenhet och rum för utveckling. Dessutom fick jag en väldigt bra introduktion och känner mig välkommen i familjen APL.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer