”APL är en attraktiv partner."

Stefan Einarsson, Affärsansvarig

Fyra snabba fakta om Stefan:

Jobbar med på APL
Jag är affärsansvarig inom APLs affärsområde Life Science. Det betyder att jag ansvarar för ett antal kunder utifrån de tjänster som vi säljer inom Life Science.

Utbildning
Ingenjör och ekonom.

Favoritsysselsättning
På sommaren spelar jag gärna golf och på vintern åker jag skidor med familj och vänner.

medarbetare på labbet

Hej Stefan! Varför valde du läkemedelsbranschen?
Läkemedelsbranschen är en bransch i ständig utveckling. För mig kändes det spännande att gå in en innovativ och viktig bransch som betyder mycket för många människor. På APL säger vi att vi räddar liv. Det känns bra för mig.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Det varierar mycket från dag till dag. Jag har självklart mycket kontakt med kunder så det blir en hel del skrivande av offerter, avtal, avtalsförhandlingar och underhåll av befintliga avtal. Sen har jag även mycket kontakt internt med kollegor utspridda i organisationen genom de olika kundprojekt som pågår. Ett par gånger om året deltar jag vid nationella och internationella kongresser där jag träffar både befintliga och nya kunder.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Att prioritera! Det är en utmaning när man jobbar med många intressanta förfrågningar samtidigt och måste hitta en bra prioritering mellan dem. Det är också tufft att ibland tvingas säga nej till uppdrag.

Skulle du säga att APL är en attraktiv partner för våra kunder?
Ja, utifrån vår erfarenhet och specialistkompetens av både utveckling och tillverkning av läkemedel. Vi är en attraktiv partner från ax till limpa vid läkemedelstillverkning kan man säga.

Vad krävs för att vi ska få en lönsam tillväxt framöver?
Ett sätt är att växa med nya kunder, ett annat sätt är att växa med befintliga kunder och vara en del av deras utveckling. Det är viktigt att vi ser till att vi har lönsamma affärer. Det är viktigt både för oss och våra kunder.

Trivs du på APL?
Jag trivs på APL. Vi har ett flexibelt och öppet klimat här, och bra ledarskap. Jag gillar också att jag får grotta ner mig i detaljer men även arbeta övergripande med strategiplanering. Det är stor frihet under ansvar.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Man måste vara beredd att ta eget ansvar och vara flexibel för en arbetsdag är inte den andra lik.

Hur blir man belönad när man gör något bra?
När vi till exempel får in en bra affär är det peppen från kollegorna som värmer. Vi har en bra gemenskap. Ett positivt samtal från en kund är också alltid uppskattat.

Vad krävs för att APL ska vara en attraktiv arbetsgivare?
Fortsätta bibehålla sin kompetens! Kompetensutveckling och en stimulerande miljö lockar de flesta kandidater. Sen behöver vi synas mer externt så fortsätta marknadsföra vårt varumärke är väl ett bra förslag.

Har du några tips till någon som är nyutexaminerad?
Var nyfiken! Känn efter vad du vill göra och tro på dig själv! Var inte rädd för att kontakta företag som ligger i linje med dina intressen. Våga!

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer