"Vi gör allt vi kan för att leverera produkter i rätt tid."

Yvette Lindqvist, Verksamhetsutvecklare

Fyra snabba fakta om Yvette:

Jobbar med på APL
Verksamhetsutvecklare.

Utbildning
Magisterexamen i marinbiologi och biokemi (dubbla examina).

Favoritresmål
Jag älskar att upptäcka Sveriges alla naturmiljöer och har kartor hemma med nålar där jag märker ut det jag har upplevt tillsammans med min man eller med hela familjen.

medarbetare på labbet

Hej Yvette! Varför valde du läkemedelsbranschen?Det blev så av en slump. Jag gjorde mitt examensarbete på Astra Draco i Lund när en kursare värvade mig till ett vikariat inom QA på Ferring, och på den vägen är det. Jag har valt att stanna kvar i samma bransch för att jag tycker det är viktigt att min arbetsgivare bidrar med något bra till samhället, vilket jag tycker att läkemedel gör.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Jag har mellan fyra och sju möten per dag med olika chefer och processägare och det är oftast jag som är sammankallande och leder mötet. De flesta möten är via Skype eftersom vi sitter utspridda i landet. Syftet med dessa möten är att få fram beslut i hur vi ska arbeta mer processbaserat.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Att leda genom andra, få chefer att fatta beslut i den riktning vi ska gå och få dem att implementera besluten i verksamheten. Jag ska få våra medarbetare att se verksamheten genom processglasögon parallellt med den egna funktionen eller den anläggning de arbetar på. Jag vill få dem att lyfta blicken och se helhetsperspektivet oftare.

Kan du beskriva hur APL utvecklas just nu (2019)?
Vi håller på att se på verksamheten genom processglasögon för att på det sättet förtydliga ägarskap, skapa helhetssyn för medarbetaren och arbeta mer tvärfunktionellt. Vi gör det här enbart för att effektivare kunna leverera till kund och för att löpande uppfylla externa krav, såsom GMP, arbetsmiljökrav, finansiella krav och ISO-krav, på vår verksamhet.

Vad är det du trivs med på APL?
Jag trivs med mitt jobb, med att skapa struktur och ordning som håller över tid, för att ta bort slöseri så att vi kan lägga tid på rätt saker och leverera till kunden så som vi har lovat.

Vi har ett viktigt samhällsuppdrag och det finns ett stort gemensamt engagemang för att rädda liv bland många medarbetare inom APL. Vi har en öppen och positiv stämning på jobbet som jag verkligen trivs med, och dessutom finns det goda möjligheter att utvecklas personligen.

På vilket sätt levererar APL kundvärde?
Vi fungerar som ett kompetenscenter kring extemporeläkemedel och lagerberedningar i Sverige och samarbetar tätt ihop med våra kunder för att nå samsyn och kundvärde. Vi gör allt vi kan för att leverera efterfrågade produkter och tjänster i rätt tid.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Man ska gilla utmaningar, tycka om att bidra med ordning och reda och arbeta tvärfunktionellt. För att jobba här bör man tycka om att ta ansvar.

Hur blir man belönad när man gör något bra?
Själv upplever jag det genom återkoppling och feedback. Jag har personliga mål som jag går igenom med min chef två gånger om året. Det finns möjlighet till personlig utveckling och det kan ju ses som pepp/belöning för bra jobb.

Har du några tips till någon som är nyexaminerad?
Gör en intresseanmälan genom att connecta med oss på karriärsidan! Var aktiv, ta kontakt och presentera dig. Fråga om det finns möjlighet att få komma och presentera dig. Ta reda på var inom verksamheten din kompetens passar och ta kontakt med den chefen direkt.

 

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00.

 

Öppettider sommar:
Helgfria vardagar 08:00-16:00.

Gäller 24 juni-16 augusti 2024.

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer