”Jag är stolt över att jobba på ett företag som räddar liv”

Kristina Esberg, QA-specialist

Fyra snabba fakta om Kristina:

Jobbar med på APL
Stöd vid kvalitetssäkring, QA-stöd, vid inköp av utrustning och för nya lokaler. Arbetar på avdelningen för QA och Compliance.

Utbildning
Biomedicinsk analytiker med inriktning på mikrobiologi.

Favoritsysselsättning
Skidåkning (gärna i Riksgränsen) och scout (”Jag räds inte att sova i bivack”).

Kristina Esberg

Kristina Esberg

Hej Kristina! Varför valde du läkemedelsbranschen?

– Det var en slump. När jag var färdig biomedicinsk analytiker på 1980-talet var det svårt att få jobb. ”En månads vikariat med chans till förlängning” stod det i annonsen från APL. Jag fick jobbet och blev kvar inom QC (kvalitetskontroll). Efter några år i Stockholm kom jag tillbaka till APL och QA (Quality Assurance) igen år 2001.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Ingen dag är den andra lik. Mest sitter jag i olika projektmöten, oftast i Teams. Det är väldigt varierande, det kan handla om utrustning som köps i Umeå, en ny lokal i Malmö och en ny maskin i Göteborg. Jag reser mycket mellan orterna och jag besöker också fabrikerna där utrustningen tillverkas. Mitt jobb handlar om att kontrollera att alla krav är uppfyllda, både våra egna och EU-krav. Jag ser till att all dokumentation är på plats.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

– APL tillverkar flera hundra produkter, det ger en stor variation i maskinparken. Det ställer också höga krav på maskinerna. De stora läkemedelsjättarna kan ha en maskin som går i skift och trycker ut tablett på tablett, medan våra maskiner gör flera olika läkemedel. Våra maskiner slits mer för att de måste tas ner och rengöras och ställas om ofta.

Vad är det du trivs med på APL?

– Variationen, det är en ynnest att få vara med i hela kvalitetssäkringsprocessen. Från första tanken på en produkt som ska köpas in, tills dess att den är på plats. Projekten är så olika, både till innehåll och personer – det är stimulerande.

– Jag tycker om APL, jag är stolt över att jobba på ett företag som räddar liv.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?

– Man ska vara ambitiös, lösningsorienterad och tilltalas av tanken att vi utför ett samhällsuppdrag, att vi tillverkar läkemedel som ingen annan gör.

Hur blir man belönad när man gör något bra?

– Jag blir sedd i projekten och av min chef. Jag känner en belöning varje gång vi summerar ett projekt.


Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer