”Jag är stolt över att jobba på ett företag som räddar liv”

Kristina Esberg, QA-stöd

Fyra snabba fakta om Kristina:

Jobbar med på APL
Stöd vid kvalitetssäkring, QA-stöd, vid inköp av utrustning och för nya lokaler. Arbetar på avdelningen för QA och Compliance.

Utbildning
Biomedicinsk analytiker med inriktning på mikrobiologi.

Favoritsysselsättning
Skidåkning (gärna i Riksgränsen) och scout (”Jag räds inte att sova i bivack”).

Kristina Esberg

Kristina Esberg

Hej Kristina! Varför valde du läkemedelsbranschen?

– Det var en slump. När jag var färdig biomedicinsk analytiker på 1980-talet var det svårt att få jobb. ”En månads vikariat med chans till förlängning” stod det i annonsen från APL. Jag fick jobbet och blev kvar inom QC (kvalitetskontroll). Efter några år i Stockholm kom jag tillbaka till APL och QA (Quality Assurance) igen år 2001.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Ingen dag är den andra lik. Mest sitter jag i olika projektmöten, oftast på Skype. Det är väldigt varierande, det kan handla om utrustning som köps i Umeå, en ny lokal i Malmö och en ny maskin i Göteborg. Jag reser mycket mellan orterna och jag besöker också fabrikerna där utrustningen tillverkas. Mitt jobb handlar om att kontrollera att alla krav är uppfyllda, både våra egna och EU-krav. Jag ser till att all dokumentation är på plats.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

– APL tillverkar flera hundra produkter, det ger en stor variation i maskinparken. Det ställer också höga krav på maskinerna. De stora läkemedelsjättarna kan ha en maskin som går i skift och trycker ut tablett på tablett, medan våra maskiner gör flera olika läkemedel. Våra maskiner slits mer för att de måste tas ner och rengöras och ställas om ofta.

Vad är det du trivs med på APL?

– Variationen, det är en ynnest att få vara med i hela kvalitetssäkringsprocessen. Från första tanken på en produkt som ska köpas in, tills dess att den är på plats. Projekten är så olika, både till innehåll och personer – det är stimulerande.

– Jag tycker om APL, jag är stolt över att jobba på ett företag som räddar liv.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?

– Man ska vara ambitiös, lösningsorienterad och tilltalas av tanken att vi utför ett samhällsuppdrag, att vi tillverkar läkemedel som ingen annan gör.

Hur blir man belönad när man gör något bra?

– Jag blir sedd i projekten och av min chef. Jag känner en belöning varje gång vi summerar ett projekt.


Beställ

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Kalibrering av termometrar

OBS! Tjänsten upphör 2021-05-31. Inga fler beställningar tas emot av APL efter detta datum.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore, lagerberedningar och kontraktstillverkning. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta och är en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien. Med cirka 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer