”Jag är stolt och glad att få vara med och påverka APLs framtid”

Mats Lek, Controller

Fyra snabba fakta om Stefan:

Jobbar med på APL
Controller på Finansavdelningen.

Utbildning
Maskiningenjör med inriktning mot produktion och industriell ekonomi.

Favoritsysselsättning
Spelar golf och träffar vänner. Går gärna på konserter av olika slag och tycker om att resa.

Mats Lek, Controller

Hej Mats! Varför valde du läkemedelsbranschen?
Det var en tillfällighet. Jag hade kollegor som arbetat i, och pratat gott om läkemedelsbranschen och plötsligt fick jag en förfrågan. Efter att ha läst på om APL och fått träffa vår CFO så tog chansen eftersom jag där och då kände mig redo att gå vidare i mitt yrkesliv. Det som lockade mig var att det är en så stor bransch och att jag i och med detta erbjudande fick möjligheten att utvecklas, men också att få se hur det fungerar bakom kulisserna i denna enorma industri.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
Alla dagar är olika men den röda tråden är att räkna på kalkyler, ta fram beslutsunderlag och räknar på business case. Vi har en produktstruktur med tillhörande flöden som jag utvärderar om de är rimliga och korrekta och jag analyserar och säkerställer att vi följer prognos och budget.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Att rätt beslut tas på rätt grunder genom att ha klar och tydlig bild av rapporteringen och att avgöra vad vi behöver fokusera på.

Vad är det du trivs med på APL?
Att jag får utvecklas i rollen som Controller genom både nya utmaningar och målmedvetna chefer och ledare. Jag känner också att jag får vara med och driva verksamheten framåt, vilket jag stimuleras av. Dessutom har jag många trevliga kollegor som, precis som jag, känner både stolthet och engagemang för Samhällsuppdraget vi har, som är att utveckla och tillverka extemporeläkemedel till personer med unika behov.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
De som vill utvecklas genom att vara med och driva fram förbättringar och brinner för att ha en betydande roll för både samhället och individen.

Hur blir man belönad när man gör något bra?
Våra motiverande och engagerade ledare och chefer ger både beröm och kontinuerlig feedback, dessutom ges stor möjlighet till utveckling. Man blir lyssnad på och får bli involverad i verksamheten på ett relevant och inspirerande sätt.


Beställ

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Kalibrering av termometrar

OBS! Tjänsten upphör 2021-05-31. Inga fler beställningar tas emot av APL efter detta datum.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore, lagerberedningar och kontraktstillverkning. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta och är en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien. Med cirka 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer