"Jag uppskattar det prestigelösa arbetsklimatet och den utvecklande atmosfären"

Ernesto Cortez, IT-specialist

Tre snabba fakta om Ernesto:

Jobbar med på APL
IT-specialist specialiserad på APLs affärssystem

Vad gör dig stolt på jobbet?
Att få vara med att bidra till att göra skillnad för patienter med särskilda behov.

Favoritsysselsättning
Att resa till en storstad i utlandet eller bara en lugn roadtrip i naturen.

 

 

Hej Ernesto! Varför valde du läkemedelsbranschen?
Jag kom in på APL av en slump efter att min tidigare arbetsplats stängde. Jag har stannat på APL längre än på någon tidigare arbetsplats för att arbetet fortfarande är så givande. Det känns väldigt bra att veta att jag arbetar med något som gör faktisk skillnad för personer med särskilda behov.

Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?
En vanlig arbetsdag är full av kontakter med kollegor och externa konsulter. Ena minuten hjälper jag mina kollegor i tillverkningen med frågor om vårt affärssystem och andra minuten sitter jag i ett projektmöte för att förbättra affärssystemets funktion.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Då vi arbetar i en speciell bransch har vi en del anpassade IT-applikationer och dessa behöver synkroniseras med övriga IT-system samt underhållas på ett korrekt sätt, vilket kräver hög kunskap, många kontaktytor och är mycket tidskrävande.

Vad är det du trivs med på APL?
Jag trivs med det prestigelösa arbetsklimatet där man kan prata med vem som helst från VD till tillverkningstekniker på samma villkor. Jag trivs också med den utvecklande atmosfären där man får möjlighet att växa i takt med de utmaningar man tar sig an.

Vilken typ av person tror du skulle tycka om att arbeta på APL?
Man bör tycka om att arbeta i nära samarbete med andra, även tvärfunktionellt mellan de olika enheterna. Man bör också vara nyfiken och ändringsbenägen men också väldigt noggrann.

Hur blir man belönad när man gör något bra?
APL är måna om att försöka uppmuntra personlig utveckling. Ryktet om ett väl utfört arbete sprider sig snabbt och leder till positiv feedback från många håll.


Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer