Om extempore


I över 30 år har vi, tillsammans med vården, utvecklat och tillverkat extemporeläkemedel för individanpassad behandling till en enskild patient. Extemporeläkemedel förskrivs på samma sätt som andra läkemedel och används inom flera stora terapiområden, till exempel smärta, hud, tandvård, barnmedicin, hjärta/kärl och veterinärmedicin. Sortimentet är utvecklat utifrån de behov som vårdpersonal har framfört till oss. Det nära samarbete mellan användare, utvecklare och tillverkare har gjort att vi har byggt upp en omfattande sakkunskap om de krav som vården ställer.

Vad är extemporeläkemedel?

Extemporeläkemedel är läkemedel som specialtillverkas till en individ som inte kan använda de läkemedel som finns på marknaden.


Vad är extemporeläkemedel?

Ett viktigt samhällsuppdrag

APL har ett samhällsuppdrag: vi tillhandahåller extemporeläkemedel och lagerberedningar utifrån patientens och vårdens behov. I över 30 år har vi i samarbete med vården utvecklat och tillverkat extemporeläkemedel för individanpassad behandling. Det är vi mycket stolta över. 

Se vår film om APLs samhällsuppdrag

När används extemporeläkemedel?

Här är några exempel:

  • När kommersiellt läkemedel med den önskade substansen saknas
  • När rätt styrka och/eller läkemedelsform saknas, till exempel oral lösning med lägre styrka till barn
  • När kommersiellt läkemedel innehåller ett ämne som patienten är överkänslig mot, vi tillverkar till exempel kapslar utan laktos

När ett liv står på spel har varje minut betydelse

Följ med under en intensiv och noggrant kontrollerad process i vår sterila tillverkning.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer