Om extempore

Vad är extemporeläkemedel?

Vad är extemporeläkemedel?

Extemporeläkemedel är läkemedel som specialtillverkas till en individ som inte kan använda de läkemedel som finns på marknaden.


Se vår film om APLs samhällsuppdrag

Ett viktigt samhällsuppdrag

APL har ett samhällsuppdrag: vi tillhandahåller extemporeläkemedel och lagerberedningar utifrån patientens och vårdens behov. I över 30 år har vi i samarbete med vården utvecklat och tillverkat extemporeläkemedel för individanpassad behandling. Det är vi mycket stolta över. 

Läs om vårt uppdrag

När används extemporeläkemedel?

Här är några exempel:

  • När kommersiellt läkemedel med den önskade substansen saknas
  • När rätt styrka och/eller läkemedelsform saknas, till exempel oral lösning med lägre styrka till barn
  • När kommersiellt läkemedel innehåller ett ämne som patienten är överkänslig mot, vi tillverkar till exempel kapslar utan laktos

Vill du veta mer?

Är du patient bör du i första hand vända dig till din läkare.

Är du personal inom vård eller apotek och vill vet hur du ska gå till väga för att förskriva och beställa extempore-läkemedel så hittar du mer information på sidan om Extempore för vårdpersonal.

 


När ett liv står på spel har varje minut betydelse

Följ med under en intensiv och noggrant kontrollerad process i vår sterila tillverkning.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer