Vår erfarenhet bidrar till viktig internationell klinisk forskning

Genom vårt samhällsuppdrag har vi på APL byggt upp en mycket stark förmåga att anpassa läkemedel efter individuella behov, och det har i sin tur gjort oss attraktiva
för forskningsvärlden. Ett av de företag som upptäckt fördelarna med APL är brittiska Modepharma – ett bolag som förmedlar kliniskt prövningsmaterial till icke affärsdrivna studier i Storbritannien. Modepharma och APL har samarbetat sedan ett lyckat möte på CPhI (Convention on Pharmaceutical Ingredients) i Madrid 2009.

Våra gemensamma projekt har varierat i storlek, och det senaste har också varit det
hittills största. Studien har syftat till att utvärdera en beprövad behandling, och under tre års tid har APL tillverkat och levererat 120 000 förfyllda sprutor med aktiv substans och placebo. Första batchen med 3 000 sprutor skickades i augusti 2014. Sedan dess har vi fyllt, analyserat, etiketterat, packat, frisläppt och levererat femton satser, eller 120 000 sprutor. Dessutom har vi genomfört tre stabilitetsstudier, förlängt hållbarhetstiden från sex
till tolv månader, ökat satsstorleken från 1 500 till 5 000 sprutor, validerat mikrobiologiska metoder och pressat priset på insatsvarorna med 30 procent.

Oliver Gupta, VD för Modepharma, har valt att samarbeta med APL bland annat på grund av vår flexibla hållning och möjlighet att anpassa det mesta från satsstorlekar och
förpackningar, till hållbarhet och leveranstider.

APL är flexibla, pragmatiska och väldigt trevliga att jobba med, säger Oliver Gupta. Det är uppenbart att de jobbar effektivt och bra tillsammans, eftersom de alltid återkommer med väldigt genomtänkta svar på våra frågor. Allt håller hög kvalitet och de är dessutom väldigt transparenta – både med goda och dåliga nyheter, något som bygger förtroende. Och så svarar de snabbt. Jag skulle definitivt rekommendera APL som leverantör av kliniskt prövningsmaterial, för de är ett nöje att arbeta med.

Vid förfrågningar om kliniskt prövningsmaterial kontakta oss via sales@apl.se.

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00.

 

Öppettider sommar:
Helgfria vardagar 08:00-16:00.

Gäller 24 juni-16 augusti 2024.

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer