Halvfasta beredningar

Halvfasta beredningar används för att tillföra läkemedel eller
medicintekniska eller kosmetiska produkter via hud eller slemhinnor.

Vi utvecklar och tillverkar halvfasta läkemedel, medicintekniska och kosmetiska produkter för in- och utvärtes bruk:

  • Produkter för utvärtes bruk absorberas genom huden och används ofta för att behandla olika hudsjukdomar. Sådana produkter tillverkas oftast i icke-steril miljö.
  • En del produkter för invärtes bruk tillverkas sterilt eller aseptiskt för att minimera infektionsrisken. Hit hör till exempel ögongeler och vaginala geler.
Salva i tub

Vid tillverkningen kan vi antingen utgå från kända och etablerade baser eller utveckla helt nya beredningar. Vi kan utveckla och tillverka följande halvfasta beredningar:

  • Salvor
  • Krämer
  • Geler
  • Lotioner
  • Suppositorier
  • Vagitorier

De halvfasta beredningarna fylls i vanligt förekommande förpackningsmaterial, som plast- och glasflaskor, pumpburkar, samt plast-, aluminium- och laminattuber.

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00.

 

Öppettider sommar:
Helgfria vardagar 08:00-16:00.

Gäller 24 juni-16 augusti 2024.

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer