Våra anläggningar

Vår verksamhet bedrivs i Sverige. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva i Stockholm och produktionsanläggningar finns i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö. Med våra 580 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel.

APL i Göteborg

Göteborg
Vi har en anläggning i Hisings Backa specialiserad på icke steril produktion, inköp/logistik och extempore. Vi har också beredningsenheter på Östra sjukhuset och Sahlgrenska sjukhuset, samt även i Uddevalla, Varberg, Borås och Skövde.

APL i Malmö

Malmö
Vår produktionsanläggning i Malmö är specialiserad på icke steril produktion av halvfasta beredningar. 

APL i Stockholm

Stockholm
Enheten i Stockholm ligger i Kungens Kurva och är specialiserad på fasta beredningar, extempore, kliniska prövningar och formulering/analytisk utveckling. Detta är vårt huvudkontor och här finns även APL Kundservice. Vi har också beredningsenheter på Karolinska Universitetssjukhuset. 

APL i Umeå

Umeå
I Umeå är produktionsenheten specialiserad på steril/aseptisk produktion och kliniska prövningar.

 

 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva

 

010-447 96 00

info@apl.se

 

Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 580 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och kan rädda liv.

 

Läs mer