Våra anläggningar

Vår verksamhet bedrivs i Sverige. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva i Stockholm och produktionsanläggningar finns i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö. Med våra 591 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel.

APL i Göteborg

Göteborg
Vi har en anläggning i Hisings Backa specialiserad på icke steril produktion, inköp/logistik och extempore. Vi har också beredningsenheter på Östra sjukhuset och Sahlgrenska sjukhuset, samt även i Uddevalla, Varberg, Borås och Skövde.

APL i Malmö

Malmö
Vår produktionsanläggning i Malmö är specialiserad på icke steril produktion av halvfasta beredningar. 

APL i Stockholm

Stockholm
Enheten i Stockholm ligger i Kungens Kurva och är specialiserad på fasta beredningar, extempore, kliniska prövningar och formulering/analytisk utveckling. Detta är vårt huvudkontor och här finns även APL Kundservice.  

APL i Umeå

Umeå
I Umeå är produktionsenheten specialiserad på steril/aseptisk produktion och kliniska prövningar.

 

 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva

 

010-447 96 00

info@apl.se

 

Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är också en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelstillverkning och omsätter årligen ca 1,4 mdkr. APLs 591 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.

 

Läs mer