Våra anläggningar

Vår verksamhet bedrivs i Sverige. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva i Stockholm och produktionsanläggningar finns i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö. Med våra ca 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel.

 

APL i Stockholm

Stockholm
Enheten i Stockholm ligger i Kungens kurva och där har vi produktion av extempore, icke sterila lagerberedningar, kontraktstillverkning och kliniskt prövningsmaterial. Här finns även laboratorier för kemisk och mikrobiologisk kvalitetskontroll samt analys- och formuleringsutvecklingslaboratorier.

Detta är vårt huvudkontor och här finns även APL Kundservice.  

APL i Göteborg

Göteborg
I Göteborg har vi två anläggningar. I Hisings Backa har vi produktion av steril extempore och i St. Jörgen har vi produktion av icke steril extempore. Vi har också beredningsenheter på Östra sjukhuset och Sahlgrenska sjukhuset, samt även i Uddevalla, Varberg, Borås och Skövde.

APL i Malmö

Malmö
På vår anläggning i Malmö har vi produktion av icke sterila lagerberedningar och kontraktstillverkning samt laboratorier för kemisk och mikrobiologisk kvalitetskontroll. Här finns även vårt centrallager av insatsmaterial och råvaror.

APL i Umeå

Umeå
I Umeå har vi produktion av sterila lagerberedningar och kontraktsprodukter samt laboratorier för kemisk och mikrobiologisk kvalitetskontroll.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer