Våra anläggningar

Vår verksamhet bedrivs i Sverige. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva i Stockholm och produktionsanläggningar finns i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö. Med våra ca 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel.

APL i Göteborg

Göteborg
Vi har en anläggning i Hisings Backa specialiserad på icke steril produktion, inköp/logistik och extempore. Vi har också beredningsenheter på Östra sjukhuset och Sahlgrenska sjukhuset, samt även i Uddevalla, Varberg, Borås och Skövde.

APL i Malmö

Malmö
Vår produktionsanläggning i Malmö är specialiserad på icke steril produktion av halvfasta beredningar. 

APL i Stockholm

Stockholm
Enheten i Stockholm ligger i Kungens kurva och är specialiserad på fasta beredningar, extempore, kliniska prövningar och formulering/analytisk utveckling. Detta är vårt huvudkontor och här finns även APL Kundservice.  

APL i Umeå

Umeå
I Umeå är produktionsenheten specialiserad på steril/aseptisk produktion och kliniska prövningar.

 

 

Beställ

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Kalibrering av termometrar

OBS! Tjänsten upphör 2021-05-31. Inga fler beställningar tas emot av APL efter detta datum.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore, lagerberedningar och kontraktstillverkning. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta och är en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien. Med cirka 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer