Vialer

Att fylla vialer hör till de vanligaste sätten att tillverka och leverera injektionsläkemedel och medicintekniska produkter.

En vial kan enklast beskrivas som en liten flaska. Injektionsvialer försluts med en propp och en kapsyl för att behålla steriliteten hos produkten.

Beroende på vilken produkt som ska fyllas i och för vilka ändamål, kan man välja olika material för vial, propp och kapsyl. Under produktutvecklingen genomgår varje produkt en studie där vi väljer ut en passande kombination av vial och propp i olika material. I vissa fall byter man vial- och proppmaterial mellan olika steg i en klinisk studie eller inför en kommersiell tillverkning.

Vialtest

Life Science industrin och sjukvården har mest erfarenhet av att jobba med injektionsvialer i glas, förslutna med gummiproppar och aluminiumkapsyler. Vi köper allt vårt packningsmaterial från godkända leverantörer. Om det packningsmaterial som passar bäst för er produkt inte finns i vårt standardurval, kan vi köpa in och testa det för tillverkning i vår sterila GMP-anläggning.

Vi kan fylla en produkt i injektionsvialer av olika storlekar, både sterilt och aseptiskt. Temperaturkänsliga produkter fylls alltid aseptiskt.  

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00.

 

Öppettider sommar:
Helgfria vardagar 08:00-16:00.

Gäller 24 juni-16 augusti 2024.

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer