Förfyllda sprutor, PFS

Förfyllda sprutor, eller pre-filled syringes (PFS) är ett av de nyaste hjälpmedlen för att administrera injicerbara läkemedel. Både biotech- och läkemedelsföretag levererar bland annat proteinläkemedel och vacciner i PFS.

Det finns många fördelar med att använda PFS:

  • PFS är säkra. Personal som administrerar läkemedel eller vaccin utsätts i mindre utsträckning för risken att få sticksår eller toxiska substanser på huden. Vårdpersonal och patienter undviker den risk för kontaminering som ändå finns när man drar upp läkemedel från vialer. Det ger också en förbättrad exakthet vid dosering.
  • PFS behöver inte överfyllas, vilket är positivt ur kostnadseffektivitets- och miljöhänseende. Som jämförelse överfyller man ofta vialer med ca 25 %. Att inte överfylla är särskilt fördelaktigt när läkemedel eller vaccin innehåller dyrbara aktiva komponenter.
  • PFS är enkla att använda. Vårdpersonal sparar tid då de själva inte behöver mäta upp exakta mängder av ett läkemedel. I många fall kan patienterna börja använda läkemedlen hemma och dosera själva.
PFS

Vi kan fylla läkemedel eller medicintekniska produkter i PFS och vi har flera olika sprut- och nållösningar. Tillverkningen sker aseptiskt.

Som med andra beredningsformer, kan vi fylla både prövningsläkemedel och kommersiella produkter i PFS.

Tillverkningen av förfyllda sprutor sker på vår särskilda anläggning för steril och aseptisk produktion.

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer