Om APL

Vi är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och lagerberedningar samt en ledande kontraktstillverkare inom Life Science

Vad vi gör

APL är statligt ägt och vårt samhällsuppdrag är att utveckla och tillverka individanpassade läkemedel för patienter med speciella behov, till exempel barn som behöver lägre styrkor eller personer som är överkänsliga. 

Vi bedriver dessutom utveckling och kontraktstillverkning av läkemedel på uppdrag av bioteknik- och läkemedelsföretag. Vi har resurser för att utveckla, tillverka och analysera särläkemedel och andra nischprodukter.

Läs mer om vår roll i samhället och se vår film om extemporeläkemedel

barn i sjukhussäng med läkare
Tillverkning Malmö

Vår historia

I början av 1970-talet förstatligades den svenska apoteksverksamheten och Apoteksbolaget AB bildades. I detta bolag ingick Apotek Produktion & Laboratorium AB (APL), som fick i uppdrag att förse förskrivare och därmed patienter med extemporeläkemedel, det vill säga specialtillverkade preparat för individanpassad behandling. I samband med omregleringen av apoteksmarknaden frikopplades APL från Apoteket AB i juni 2010.

Milstolpar i APLs utveckling

Det här är vi

Attraktiv arbetsgivare

APL ska vara en attraktiv arbetsgivare och arbetsplats där alla medarbetare känner sig värdefulla och bemöts med respekt.

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare är affärsmässiga, lyhörda, lösningsorienterade och ansvarstagande.

Det säkra valet

Tillsammans bidrar vi till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Vi vill också bidra till bättre hälsa, en god miljö, en sund ekonomi och ett hållbart samhälle. 

 

APL i siffror

1 298 mkr

Nettoomsättning

18%

Tillväxt Life Science

475

Medeltal anställda

medarbetare, analys, piller

Hållbar utveckling

Vi analyserar kontinuerligt våra aktiviteter, produkter och tjänster för att identifiera förbättringsåtgärder inom kvalitet, miljö och på det sociala området. 

Läs om vårt hållbarhetsarbete

Tillverkning Malmö

Jobba hos oss

Vi behöver alltid fler kompetenta, lösningsorienterade och ansvarstagande medarbetare och vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter i en spännande bransch.

Se våra lediga jobb

När ett liv står på spel

Följ med under en intensiv och noggrant kontrollerad process i vår sterila tillverkning på APL.

Varje minut har betydelse

Organisation

APL har en ny organisation sedan den 2 mars 2020.

Läs mer

Företagsledning

APL leds av nyckelpersoner med lång erfarenhet från apoteks-, kemi- och läkemedelsbranschen och med gedigen expertis inom kvalitet, IT, ekonomi, försäljning, HR och kommunikation.

Läs mer

Styrelse

Läs mer

Våra anläggningar

Våra produktionsanläggningar finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

Läs mer

Certifikat

Vi är certifierade gällande medicintekniska produkter, miljö och arbetsmiljö.

Se våra certifikat

Bolagsstyrning

Till grund för APLs bolagsstyrning ligger svensk rätt och tillämpliga svenska och internationella regler. Bolagsstyrningen följer också statens ägarpolitik jämte övriga direktiv och riktlinjer som staten meddelar.

Läs mer

Beställ

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Kalibrering av termometrar

OBS! Tjänsten upphör 2021-05-31. Inga fler beställningar tas emot av APL efter detta datum.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore, lagerberedningar och kontraktstillverkning. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta och är en ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien. Med cirka 500 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer