Vår roll i samhället


Vi är bryggan mellan patienter med särskilda behov och läkemedelsmarknaden i de fall de kommersiella aktörerna inte har möjlighet att leverera vad som krävs.

Genom statens ägaranvisning har vi fått i uppdrag att tillhandahålla extemporeläkemedel och lagerberedningar för att i största möjliga mån ge patienter med särskilda behov individanapssat läkemedel . Det kan t.ex handla om

  • godkänt läkemedel med en önskad substansen saknas
  • rätt styrka och/eller läkemedelsform saknas
  • önskat läkemedel har så kort hållbarhet att det måste färdigställas i anslutning till användning
  • godkänt läkemedel innehåller ett ämne som patienten är överkänslig mot

Förskrivning av extemporeläkemedel och lagerberedningar sker i samarbete med specialistläkare, förskrivare och myndigheter.

När förskrivning av ett extemporeläkemedel blir mer omfattande kallas det för en lagerberedning. Lagerberedningar serietillverkas, har längre hållbarhet och kan levereras snabbare än extemporeläkemedel.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer