Kapslar

Tillverkning av fasta beredningar i olika material och storlekar

Kapslar är en enkel och kostnadseffektiv beredningsform som är mycket lämplig för substanser som är stabila i fast form.

Vi kan erbjuda kapslar (gelatin, HPMC, PVP) som antingen innehåller granulat eller pulver. Tack vare kapselns definierade struktur är behovet av tillsatsämnen relativt begränsat och därför kan både utvecklingstid och kostnader hållas nere.

Kapslar har ett brett användningsområde och kan fyllas med mycket låga (ner till ca 0,05 mg) eller höga doser (upp till ca 600 mg). Vad som är lägsta respektive högsta dos i en kapsel beror mycket på substansens egenskaper och vald kapselstorlek. 

Efter tillverkningen tillhandahåller vi packning i blister och burkar samt etikettering. För kliniska prövningar erbjuder vi även randomisering och kodkuvert i samband med etiketteringen.

Tillverkning av kapslar

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00.

 

Öppettider sommar:
Helgfria vardagar 08:00-16:00.

Gäller 24 juni-16 augusti 2024.

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer