Kapslar

Tillverkning av fasta beredningar i olika material och storlekar

Kapslar är en enkel och kostnadseffektiv beredningsform som är mycket lämplig för substanser som är stabila i fast form.

Vi kan erbjuda kapslar (gelatin, HPMC, PVP) som antingen innehåller granulat eller pulver. Tack vare kapselns definierade struktur är behovet av tillsatsämnen relativt begränsat och därför kan både utvecklingstid och kostnader hållas nere.

Kapslar har ett brett användningsområde och kan fyllas med mycket låga (ner till ca 0,05 mg) eller höga doser (upp till ca 600 mg). Vad som är lägsta respektive högsta dos i en kapsel beror mycket på substansens egenskaper och vald kapselstorlek. 

Efter tillverkningen tillhandahåller vi packning i blister och burkar samt etikettering. För kliniska prövningar erbjuder vi även randomisering och kodkuvert i samband med etiketteringen.

Tillverkning av kapslar

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00


Övrig kontaktinformation

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer