Ledning

APL leds av nyckelpersoner med lång erfarenhet från apoteks-, kemi- och läkemedelsbranschen och med gedigen expertis inom kvalitet, it, ekonomi, försäljning, HR och kommunikation.

Erik Haeffler

VD

Född 1967. Erik har lång och gedigen erfarenhet från läkemedelsbranschen, från Astra Zeneca, Meda och Recipharm, med en examen inom kemi och mikrobiologi. De senaste fem åren har han varit Vice President, Manufacturing Services & Head of Sustainability på Recipharm där han även ingick i ledningen.

Joakim Bredbo

Tanja Yliniva

Finans

Född 1968. Master of Science i International Economics. Tanja har en lång internationell erfarenhet av flera branscher; tillverkning, IT-infrastruktur, global tjänsteleverantör, grossist, eldistribution samt persontransporter. Hennes erfarenheter som CFO sträcker sig många år tillbaka i tiden hos bland annat Eltel Infratek, Klintberg & Way Group och flera internationella positioner inom Electrolux Group. Interim och med i ledningen sedan november 2021.

Elisabeth Wesselson

HR och Kommunikation

Född 1961. Master i Social science. Elisabeth är en HR-expert med mer än 25 års erfarenhet från seniora HR-positioner i både små och stora företag. Elisabeth kommer närmast från PostNord Strålfors AB och rollen som Head of Staff där hon också var en del av den nordiska ledningsgruppen. Hon har också varit interim HR-chef för GE Healthcare Life Science samt HR Director Europe för Sherwin-Williams. Anställd och i ledningen sedan mars 2020.

Tobias Larsson

IT och digitalisering

Född 1981. Civilingenjör Industriell ekonomi. Tobias har bred erfarenhet av APL med verksamhetsutveckling i fokus. Han har arbetat inom tillverkning och supply chain och som chef för logistik och IT. Anställd sedan 2008 och i ledningen sedan augusti 2019.

Terese Schumann-Lindberg

Hållbart företag

Född 1973. Biomedicinsk analytiker. Terese har en kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap och en bred erfarenhet av APL. Hon har haft ledande positioner sedan 2010 och har arbetat inom Tillverkning och QA, samt som chef för QC. Anställd sedan 1997 och i ledningen sedan 2 mars 2020.

Inger Bergman

QA och Compliance

Född 1963. PhD Mikrobiologi, Fil kand Kemi. Inger har haft ett flertal chefsbefattningar på APL inom kvalitet. Anställd sedan 2001 och i ledningen sedan augusti 2019.

Patrik Glimvert

Inköp och Supply Chain Planning

Född 1985. Civilingenjör. Patrik har erfarenhet av ledande befattningar inom både inköp och logistik på APL. Han kommer närmast från teknikkonsultbolaget ÅF med uppdrag inom flera stora tillverkande bolag. Anställd sedan 2014 och i ledningen sedan augusti 2019.

Jamal Feghhi

Samhällsuppdraget och Beredningstjänster

Född 1962. Apotekare. Gedigen meritlista från anställningar inom Apoteket AB, bl a som apotekschef för sjukhusapoteket Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och som apotekschef för sjukhusapoteket Danderyds sjukhus. Jamal har även varit ansvarig för Läkemedelssupport och kliniska prövningar. Chef för APL Kundservice 2013–2017. I ledningen sedan 2017.

Ulf Skough

CDMO

Född 1959. Civilekonom. Ulf har bred erfarenhet från ledande befattningar på läkemedelsföretag och CRO-företag. Han har tidigare arbetat på ledande positioner nationellt och internationellt på stora läkemedelsföretag, bland annat som landschef för de baltiska länderna för Schering-Plough och affärsområdeschef och internationell marknadsdirektör på Pharmacia. Anställd och i ledningen sedan 2013.

Malin Vågerö

Utveckling och CTM

Född 1969. Fil. Kand i kemi från Stockholms Universitet. Malin har mångårig erfarenhet från utvecklingsarbete inom läkemedelsindustrin i både stora och små företag.Hon har bland annat arbetat i olika roller inom AstraZeneca och sedan 2003 i chefsroller på olika nivåer. Anställd sedan 2015 och i ledningen från mars 2020.

Ulf Swahn

Materialhantering och Transport

Född 1962. Civilekonom. Ulf har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom framför allt grossistbolag och har bland annat varit vd för Ikaros Cleantech AB och HKC Egenvård AB. Utöver detta har Ulf många års erfarenhet av att arbeta med sjukvårdsmateriel mot både den privata och offentliga sektorn och har suttit i ledningen för OneMed Sverige AB. Anställd och i företagsledningen sedan mars 2020.

Henrik Everberg

Tillverkning & QC

Född 1975. PhD Biokemi. Henrik har en bakgrund inom Life Science industrin med tidigare erfarenhet från forskning och utveckling inom diagnostik från Phadia. Senast kommer Henrik från en befattning som COO på Atlas Antibodies med ansvar för produktion, QC, logistik, internservice och IT. Anställd och i ledningen sedan augusti 2020.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva


010-447 96 00Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer