Ledning

APL leds av nyckelpersoner med lång erfarenhet från apoteks-, kemi- och läkemedelsbranschen och med gedigen expertis inom ekonomi, HR och marknadskommunikation.

Eva Sjökvist Saers

Eva Sjökvist Saers

VD

Född 1962. Apotekare och disputerad inom läkemedelsutveckling. Eva har lång erfarenhet från ledande befattningar inom forskning, utveckling och tillverkning i läkemedelsindustrin, från Astra/AstraZeneca-koncernen. Hon har haft ledande befattningar inom Apoteket och ingick i Apoteket ABs företagsledning. I dag är Eva ledamot i ett antal styrelser som till exempel SwedenBIO och SWElife. Anställd som chef för APL sedan 2003, och sedan 2008 som dess vd.

010-447 96 10
eva.sjokvistsaers@apl.se

Ulf Skough

Ulf Skough

Marknadschef, Affärsområde Vård & Apotek, Affärsområde Life Science

Född 1959. Civilekonom. Ulf har bred erfarenhet från ledande befattningar på läkemedelsföretag och CRO-företag. Närmast från en tjänst som vd på CRO-företaget A+Science. Han har tidigare arbetat på ledande positioner nationellt och internationellt på stora läkemedelsföretag, bland annat som
landschef för de baltiska länderna på Schering-Plough och affärsområdeschef och internationell marknadsdirektör på Pharmacia. Anställd och i ledningen sedan 2013.

010-447 96 23
ulf.skough@apl.se

Joakim Bredbo

Ulrika Königsson

CFO, Finans och IT

Född 1971. Civilekonom. CFO på APL sedan 23 Augusti 2017. Ulrika har bred erfarenhet från ledande befattningar som CFO, Business analyst och Business controlling inom AstraZeneca. Ulrika kommer närmast från en befattning som CFO för teknikkonsultbolaget Knightec. Hon har även arbetat som revisor och management konsult på KPMG.

010-447 96 19
ulrika.konigsson@apl.se

Lars Granlund

Jamal Feghhi

Chef Extempore

Född 1962. Apotekare. Gedigen meritlista från anställningar inom Apoteket AB, bl a som apotekschef för sjukhusapoteket Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och som apotekschef för sjukhusapoteket Danderyds sjukhus. Jamal har även varit ansvarig för Läkemedelssupport och kliniska prövningar. Chef för APL Kundservice augusti 2013-mars 2017.

010-447 97 11
jamal.feghhi@apl.se

Kia Frenssen

Kia Frenssen

Chef Supply, Produktion & Utveckling

Född 1965. Apotekare. Kia kommer närmast från AstraZeneca, där hon har haft ett antal ledande befattningar inom tillverkning och kvalitet både som linjechef och i seniora globala roller. Hon har genom sina befattningar skaffat sig en lång erfarenhet av läkemedelstillverkning och kvalitetssäkring. Chef Extempore 2011-2017. Anställd och i ledningen sedan 2011.

010-447 97 20
kia.frenssen@apl.se

Peter Hedlund

Peter Hedlund

Chef Verksamhetsutveckling & Ledningssystem, Fastighet & Anläggning

Född 1961. Civilingenjör och teknisk licentiatexamen i kemiteknik. Peter har mångårig erfarenhet av ledande befattningar från läkemedelsindustrin. Han har arbetat i olika roller inom AstraZeneca, bland
annat som kvalitetschef QA/QC, fabrikschef, chef för verksamhetsutveckling och chef för säkerhet, hälsa och miljö. Anställd och i ledningen sedan 2013.

010-447 96 30
peter.hedlund@apl.se

Christer Jonsson

Christer Jonsson

Chef HR

Född 1966. MSc Human Resources Management & Development. Christer kommer närmast
från KPMG AB där han var head of learning & development samt ansvarade för HR-frågorna inom verksamhetsgrenarna audit samt advisory. Dessförinnan innehade han under ett flertal år ledande befattningar inom human resources på AstraZeneca. Christers karriär inom HR-området började på Norrlands universitetssjukhus. Anställd och i ledningen sedan 2012.

010-447 96 17
christer.jonsson@apl.se

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens Kurva

 

010-447 96 00

info@apl.se

 

Övrig kontaktinformation

Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 580 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och kan rädda liv.

 

Läs mer