Ledning

APL leds av nyckelpersoner med lång erfarenhet från apoteks-, kemi- och läkemedelsbranschen och med gedigen expertis inom kvalitet, IT, ekonomi, försäljning, HR och kommunikation.

Erik Haeffler

VD

Född 1967. Erik har lång och gedigen erfarenhet från läkemedelsbranschen, från Astra Zeneca, Meda och Recipharm, med en examen inom kemi och mikrobiologi. De senaste fem åren har han varit Vice President, Manufacturing Services & Head of Sustainability på Recipharm där han även ingick i ledningen.

Tobias Larsson

IT och digitalisering

Född 1981. Civilingenjör Industriell ekonomi. Tobias har bred erfarenhet av APL med verksamhetsutveckling i fokus. Han har arbetat inom tillverkning och supply chain och som chef för logistik och IT. Anställd sedan 2008 och i ledningen sedan augusti 2019.

Terese Schumann-Lindberg

Hållbart företag

Född 1973. Biomedicinsk analytiker. Terese har en kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap och en bred erfarenhet av APL. Hon har haft ledande positioner sedan 2010 och har arbetat inom Tillverkning och QA, samt som chef för QC. Anställd sedan 1997 och i ledningen sedan 2 mars 2020.

Inger Bergman

Kvalitet

Född 1963. PhD Mikrobiologi, Fil kand Kemi. Inger har haft ett flertal chefsbefattningar på APL inom kvalitet. Anställd sedan 2001 och i ledningen sedan augusti 2019.

Patrik Glimvert

Supply Chain

Född 1985. Civilingenjör. Patrik har erfarenhet av ledande befattningar inom både inköp och logistik på APL. Han kommer närmast från teknikkonsultbolaget ÅF med uppdrag inom flera stora tillverkande bolag. Anställd sedan 2014 och i ledningen sedan augusti 2019.

Filip Ringborg

Affärsutveckling

Född 1975. Filip har en lång internationell erfarenhet inom läkemedelsbranschen, från Meda och Recipharm, inom supply chain managment och affärsutveckling med fokus på förvärvsfrågor. Han har en bred kunskap från CDMO-branschen ur både ett kund- och leverantörsperspektiv och kommer närmast från en roll inom Recipharm som Senior Director Corporate Development. Anställd och i ledningen sedan april 2022.

Helene Fehrm

Tillverkning

Född 1965. Civilingenjör Kemi. Helene har lång och bred erfarenhet från läkemedelsbranschen, från Astra Zeneca, APL och Recipharm. Hon har arbetat inom QA, Supply Chain, utveckling och tillverkning. De senaste 12 åren har hon varit vd på fyra olika dotterbolag inom Recipharm, både kommersiell kontraktstillverkning och preklinisk och formuleringsutveckling. Anställd och i ledningen sedan oktober 2023.

Åsa Jacobsen

HR och Kommunikation

Född 1967. Fil kandexamen Personal, Arbete och Organisation med inriktning pedagogik från Stockholms universitet. Åsa har en bred erfarenhet av HR och ledarskap från flera branscher och tillverkningsindustrier. Åsa har tidigare innehaft HR cheftjänster på Scania och grossistföretaget Menigo och hon har även haft anställning som HR BP och som gruppchef i tillverkning av läkemedel på AstraZeneca. Anställd och i ledningen sedan september 2022.

Joakim Bredbo

Annica Öhling

Finans

Född 1979. Civilekonom, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Annica har bred internationell erfarenhet från tillverkande företag inom flera branscher såsom persontransport, mobiltelefoni och läkemedelsindustrin. Hon har tidigare innehaft ledande befattningar i både stora och mindre företag bland annat på AstraZeneca och Valneva. Anställd och i ledningen sedan 2022.

Orderläggning

Extemporeläkemedel och lagerberedningar

Beställ online via EbEx

Kundservice

Telefon: 010-447 97 00
e-post: kundservice@apl.se

 

Ordinarie öppettider:
Helgfria vardagar 08:00-17:00

 

Reservrutin

Reservrutinen används endast för akuta medicinskt viktiga beställningar av extemporeläkemedel under tiden EbEx ordersystem inte kan nås. För att kunna använda dig av rutinen så krävs det att du redan är befintlig kund hos APL och har ett kundnummer.

Beställningar görs på för ändamålet avsedd blankett och får inte innehålla några patientuppgifter.

Beställningen skickas via e-post till kundservice@apl.se.


 

Kontaktuppgifter

Besöksadress:

Prismavägen 2, Kungens kurva


010-447 96 00


Alla kontaktuppgifter


Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vår vision är att vi gör skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrindär vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Läs mer